Azolen Mikrobiyal Gübre

Azolen Mikrobiyal Gübre Mikrobiyolojik gübre AZOLEN  temel olarak, Azotobacter Vinelandii IB-4 varyantıdır. Azolen büyüme uyarıcı özellikleri ve toprağa azot bağlama (0,647 µg/saat) kabiliyeti ile kullanılan azotlu gübrelere ihtiyacı azaltmanın yanı sıra bitkiye zarar veren mantari hastalıklara karşı bitkinin bağışıklık sistemini güçlendirir.Tamamen organik bir ürün olması ve çevresel olarak kirlenme karşıtı özelliği ile çevre dostu bir …

Azolen Mikrobiyal Gübre

Mikrobiyolojik gübre AZOLEN  temel olarak, Azotobacter Vinelandii IB-4 varyantıdır. Azolen büyüme uyarıcı özellikleri ve toprağa azot bağlama (0,647 µg/saat) kabiliyeti ile kullanılan azotlu gübrelere ihtiyacı azaltmanın yanı sıra bitkiye zarar veren mantari hastalıklara karşı bitkinin bağışıklık sistemini güçlendirir.

Tamamen organik bir ürün olması ve çevresel olarak kirlenme karşıtı özelliği ile çevre dostu bir üründür. 

Azolen Gübre faydalı organik mikroorganizma Azobacter Vinelandii IB-4 bakteri içerir ve canlı bir mikroorganizmadır. Tavsiye edilen dozlarda kullanımı sonrası yüksek oranlarda verim artışı sağlar.

Faydaları :

  • İlk yıldan itibaren topraktaki organik madde kaybını durdurur ve artmasını sağlar.
  • Toprağın verimliliğini artırır, ürünlerdeki kimyasal kalıntıyı azaltır ve kimyasal kalıntıların bitki gövdesi ile yapraklarda oluşturduğu yanık etkisini minimize eder.
  • Bitkinin doğal gelişimini ve büyümesini maksimize eder. Kök saçaklanmasını birkaç kat artırır.
  • Toprağın ve bitkinin bakım maliyetlerini düşürerek işçilik giderlerinde ciddi bir tasarruf sağlar.
  • Bitkide büyüme hormonu salgılanmasını teşvik ederek hücre bölünmesini ve büyüme hızını artırır.
  • Toprağa gözenekli bir yapı kazandırarak su tutma kapasitesini artırır ve bitkinin kuraklığa karşı dayanıklılığını güçlendirir.
  • Bitkilerin ve toprağın kuraklık şartlarında yaşadığı verim kaybını azaltır.
  • Bitkilerde haşere ve böceklere karşı direnç gelişimini destekler.
  • Toprağın hava ve su geçirgenliğini artırır.
  • Toprakta kaybolan biyoçeşitliliğin etkilerini Azotobacter Vinelandii IB-4 bakterisi telafi eder. Bu telafi, bitki sağlığı ve verim artışı olarak doğal bir kazanca dönüşür.
  • Organik madde artışına bağlı olarak toprağın koyu renk kazanmasını sağlayarak daha fazla güneş ışığının tutulmasına yardımcı olur.

Avantajlar :

  • Çimlenmeyi teşvik eder, kök çoğalmasını ve uzamasını 4-5 kat artırır.
  • Klorofil oluşumunu destekler, topraktaki mineral ve elementleri bitkinin alabileceği besin formuna dönüştürerek protein metabolizmasını teşvik eder.
  • Meyve oluşumunu destekler, besin alımını düzenler, protein metabolizmasını hızlandırır ve kök gelişimini artırır.
  • Bitkinin büyüme hızını artırır.
  • Erken olgunlaşmayı teşvik eder ve verimi artırır.
  • Kuru madde oranında %14,2 – 24 artış sağlayarak ürünlerin aroma, tat ve kalitesini organik olarak yükseltir.
  • Toprağın verimliliğini artırır ve kimyasal kalıntıların temizlenmesinde önemli bir rol oynar.
  • Kimyasal gübre kullanımını büyük oranda azaltır.
  • Azolen Gübre, faydalı Azotobacter vinelandii IB-4 bakterisini içeren, organik ve canlı bir mikroorganizmadır. Fermantasyon yöntemiyle üretilir. Tavsiye edilen dozlarda kullanıldığında yüksek verim artışı sağlar.
  • Bitkilerin stres toleransını artırır ve stres koşullarından kurtulma kapasitesini güçlendirir.
  • Toprakta birikmiş kimyasal kalıntıları yok eder.
  • Azotobacter Vinelandii IB-4 bakterisi, mantar sporlarını ve çeşitlerini besin maddesi olarak algılar ve tüketir. Böylece mantarların bitki köklerine ve verime olumsuz etkisini engellemeye yardımcı olur. Bu sayede topraktaki mantar popülasyonunun kontrol altına alınmasında organik olarak destek olur ve ciddi bir verim artışı sağlar.

Hazırlama ve Depolama :

  • Toz formdaki Azotobacter Vinelandii IB-4, gramajına bağlı olarak 1-5 litre klor içermeyen suda en az 24 saat bekletilerek canlandırılır.
  • Gübre kullanıma hazırdır. Her 100 gr Azotobacter Vinelandii IB-4 bakterisi 10⁹ kob/gr), bitki yoğunluğuna ve çeşidine bağlı olarak 2.500 – 10.000 m² arazi için yeterlidir.
  • Canlı bakterinin araziye homojen yayılmasını sağlamak için uygun miktarda sıvı ile seyreltilmelidir.
  • Mevcut holder veya sulama sistemleri kullanılarak uygulanabilir. Ekstra bir donanıma ihtiyaç yoktur.
  • Ürünü orijinal ambalajında, serin ve kuru ortamlarda muhafaza ediniz.
  • Direkt güneş ışığına maruz bırakmayınız.
  • Üretim tarihinden itibaren 2 yıl içinde tüketilmelidir.
  • Depolama sıcaklığı +5 ile +25 °C arasındadır.

Uygulama - Yapraktan ve Topraktan :

Sebzeler (Açık Tarla) Domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun, karpuz, fasulye, kabak vb.

  • Fide kök kaplama yapıldıktan sonra 3 saat bekletilir.
  • Toprağa ekildikten sonra can suyu ile birlikte kök sulaması yapılır.
  • 25 gün sonra (çiçeklenmeden önce) ikinci uygulama olarak 100 gr./10 dekar, 500-1000 lt su ile seyreltilerek kullanılır.

Sera ve Örtü Altı Sebzeler

  • Fide kök kaplama yapıldıktan sonra 3 saat bekletilir.
  • Toprağa ekildikten sonra can suyu ile birlikte kök sulaması yapılır.
  • 25 gün sonra (çiçeklenmeden önce) ikinci uygulama olarak 200 gr./2-4 dekar, bitki yoğunluğuna ve çeşidine göre 400-600 lt su ile seyreltilerek kullanılır.

Yumrulu Bitkiler

  • Tohum kaplamadan itibaren, ilk çıkış ve sonrası ilk çapaya kadar 100 gr./5 dekar, 400-600 lt su ile seyreltilerek kullanılır.

Uygulama - Endüstri Bitkileri :

Mısır, ayçiçeği, buğday, anason, pamuk, çeltik, soya vb.

  • Çıkıştan itibaren, bitki 10-15 cm olduğunda, 1-2 uygulama olarak 100 gr./5 dekar, 400-600 lt su ile seyreltilerek kullanılır.

Sert Çekirdekli Meyveler

  • Sezon boyunca 1-2 uygulama, 100 gr./5 dekar, 400-600 lt su ile seyreltilerek kullanılır.

Yumuşak Çekirdekli Meyveler

  • Sezon boyunca 1-2 uygulama, 100 gr./5 dekar, 400-600 lt su ile seyreltilerek kullanılır.

Narenciye

  • Sezon boyunca 1-2 uygulama, 100 gr./5 dekar, 500-1000 lt su ile seyreltilerek kullanılır.

Zeytin

  • Sezon boyunca 1-2 uygulama, 100 gr./5 dekar, 500-1000 lt su ile seyreltilerek kullanılır.

Çay ve Yaprak Ürünleri

  • Sezon boyunca 1-3 uygulama, 100 gr./2 dekar, 200-500 lt su ile seyreltilerek kullanılır.

Çilek

  • Fide kök kaplama yapıldıktan sonra 3 saat bekletilir.
  • Toprağa ekildikten sonra can suyu ile birlikte kök sulaması yapılır.
  • 25 gün sonra (çiçeklenmeden önce) ikinci uygulama olarak 100 gr./5 dekar, 400-600 lt su ile seyreltilerek kullanılır.

Bağ

  • Sürgünler 10-15 cm olduktan sonra, budama işlemi sonrası 1-2 uygulama, 100 gr./5 dekar, 400-600 lt su ile seyreltilerek kullanılır.

Muz

  • Sezon boyunca 2 uygulama, 100 gr./5 dekar, 400-600 lt su ile seyreltilerek kullanılır.

İlgili Ürünler